KESO brave

KESO brave

 

Sigurnost stambenih, poslovnih, industrijskih i javnih objekata postaje sve važniji segment za razmatranje stručnjacima u industriji sigurnosti.

Kad je riječ o sistemima mehaničke zaštite, posebno sigurnosnim bravama i ključevima, sve, zapravo, počinje kod ključa – koliko je uopšte siguran? Kako ga odabrati?

 

Neobjašnjeni ulasci u prostor i velike materijalne štete kao rezultat neovlaštenog pristupa, uglavnom se mogu pripisati neovlaštenom kopiranju ključeva, jer pojedinci koji žele dobiti kopiju ključa za nepoštene namjere uglavnom nailaze na mali ili čak nikakav otpor kod ključara, a oznaka na ključu "Do not duplicate!", shodno navedenom, ne predstavlja dovoljnu zaštitu od neovlaštenog kopiranja.

Kad razmišljamo o zaštiti objekata od neovlaštenog pristupa ili otvaranju ormara s povjerljivom i vrijednom dokumentacijom, kasa, sefova ili trezora, u najvećem broju slučajeva prvo pomislimo na komplikovane sisteme za elektronsku kontrolu logičkog i fizičkog pristupa, protivprovalne ili biometrijske sisteme i sl., koji, iako vrlo efikasni, često ne ulaze u razmatranje korisnika, najčešće zbog ograničenih budžeta. Na koji način, onda, efikasno zaštititi svoj stan, poslovni objekat, radni prostor ili neke druge dragocjenosti? Ovdje ćemo spomenuti sredstva mehaničke zaštite koja, za razliku od alarmnih protivprovalnih sistema, videonadzora ili kontrole fizičkog ili logičkog pristupa imaju za cilj ne samo upozoriti korisnika da je narušen integritet zaštićenog prostora već zaista spriječiti neovlašten ulazak u zaštićeni prostor ili neovlašteno raspolaganje zaštićenim dobrima. Dakle, govorit ćemo više o specijalno zaštićenim ključevima i bravama renomiranog svjetskog proizvođača – kompanije KESO.

 

 

 

Uz nas ste SIGURNI, kontaktirajte i prepustite se našem stručnom timu.                                                                                                         

 

 

sve ostalo je kompromis